Üniversitemiz Dışından Fakültemizde Yaz Okulu Dersi Alacak Öğrencilerin Dikkatine.

Üniversitemiz Dışından Fakültemizde Yaz Okulu Dersi Alacak Öğrencilerimizin Aşağıdaki işlemleri yapması gerekmektedir:

1. Öncelikle 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı YAZ OKULU'nda Fakültemizden ders almak isteyen öğrenciler aşağıda belirtilen Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosu iletişim numaralarını 28 Haziran 2019 tarihi mesai bitimine kadar arayarak öğrenci numarası alması gerekmektedir.

İLETİŞİM NUMARALARIMIZ

0252 211 16 62

0252 211 15 15

2.Öğrenci numarasını alan öğrencilerimiz aşağıdaki linke tıklayarak kullanıcı adının belirlenmesi için aktivasyon yapması gerekmektedir.

AKTİVASYON YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

3.Kullanıcı adı alındıktan sonra https://sifre.mu.edu.tr/ adresine girilir, bu adresten öğrenci bilgi sistemine giriş için şifre alınarak obs.mu.edu.tr adresinden öğrenci bilgi sistemine giriş yapılarak akademik takvimde belirtilen süre içerisinde kesin kayıt işlemi yaparak ders kayıtlarını tamamlayabilirler.

4. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı YAZ OKULU dersleri 01 Temmuz 2019 tarihinde başlayacaktır.

5. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı YAZ OKULU ders kaydı, ders değiştirme işlemleri, ders başlama ve sonu ve yarıyıl sonu sınavları aşağıdaki tarihlerde yapılacaktır:

Derslere Kesin Kayıt

26-28 Haziran 2019

Açılmayan Derslere Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin Ders Değiştirme

01-02 Temmuz 2019

Derslerin Başlaması 01 Temmuz 2019
Derslerin Sonu 02 Ağustos 2019
Yarıyıl Sonu Sınavları 05-09 Ağustos 2019

6. Öğrenciler yukarıdaki tarihler arasında ders kaydı işlemlerini bizzat yapmak zorundadır. Ayrıca Yaz Okulu danışmanınız Dekan Yardımcımız Doç.Dr. Ergun KAYA tarafından ders kayıtlarınızın onaylanıp onaylanmadığını takip etmeleri gerekmektedir.

7. Bölümlerimizin 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı YAZ OKULU ders programlarına Öğrenci Bilgi Sistemi Ders Kayıt işlemlerinden ulaşılabilmekte olup, öğrencilerimiz ders kaydı sırasında, seçtiği derslerin ders programını dikkate alarak ders seçmelidir. Devam zorunluluğu olan dersler ders programına göre çakışıyor ise alınmamalıdır. Aksi halde çakışan dersler için devam sorunu ortaya çıkmaktadır.

8.  2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı YAZ OKULU ücretleri öğrenci numarası, ad soyadı girilerek  Türk Ekonomi Bankasının (TEB) şubelerinden, bankamatiklerinden veya internet şubelerinden 26-28 Haziran 2019 tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir.

NOT1: Öğrencilerimiz ödemesi gereken yaz okulu ders ücretlerini görebilmeleri için öncelikle almak istedikleri dersleri Öğrenci Bilgi Sistemi Ders Kayıt İşlemlerinden seçmeleri gerekmektedir. Ayrıca yaz okulu ücretlerini ödeyen öğrencilerimiz tekrar Öğrenci Bilgi Sistemi Ders Kayıt İşlemlerine girerek ders kayıtlarını onaylamaları ardından danışmanınız Doç.Dr.Ergun KAYA tarafından kesinleştirmesi gerekmektedir.

NOT2: Fakültemize kayıtlı ve yaz okulunda ders alan Diğer üniversite öğrencileri, yaz okuluna öğrenci belgesi ile kayıt yaptırabilecek olup, belgelerini ve 1 adet vesikalık fotoğrafı 01-02 Temmuz 2019 tarihlerinde ilgili Fakültemiz öğrenci işleri bürosuna teslim edebilirler.

AÇILMASI ÖN GÖRÜLEN DERSLER

YAZ OKULU AKADEMİK TAKVİM