2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Kayıt Kılavuzu

KAYIT YENİLEME VE DERS KAYDI HAKKINDA GENEL BİLGİLER VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1. “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 10. maddesine göre öğrenciler ders kayıtlarını yapmakla yükümlüdürler ve kayıt yenileme işleminin tümünden sorumludurlar.

Öğrenci Bilgi Sistemi Ders Kayıt Kılavuzu için tıklayınız.

2. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılında kayıt yenileme, ders kaydı ve ders değiştirme ve bırakma işlemleri aşağıdaki tarihlerde yapılacaktır:
Kayıt Yenileme ve Ders Kayıtları 15 - 19 Şubat 2021
Danışman Ders Değiştirme ve Bırakma 22 - 26 Şubat 2021
DERSLERİN BAŞLAMASI(UZAKTAN EĞİTİM) 22 Şubat 2021

(Öğrenci Bilgi Sistemine http://obs.mugla.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresinden kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak ders kayıtlarını yapmaları gerekmektedir. )

NOT: Kullanıcı Adı ve Şifresinde sorun yaşayan Öğrencilerimizin yapması gereken işlemleri için TIKLAYINIZ.

4. Öğrenim harcını yatırması gereken öğrencilerimiz Öğrenci Bilgi Sistemi ders kayıt işlemi menüsünden Öğrenim harçlarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Öğrenim harcı yatırması gereken öğrencilerimiz var ise  öğrenci numaraları ile Türk Ekonomi Bankasının (TEB) şubelerinden, bankamatiklerinden veya internet şubelerinden 15 - 19 Şubat 2021  tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir.

5. Kayıt yenileme ve ders kayıt haftasında ders seçiminde sorun yaşayan, ders kaydı danışmanlar tarafından kesinleştirilmeyen ve ders değiştirmek/bırakmak isteyen öğrencilerimiz  15 - 26 Şubat 2021 tarihleri arasında danışmanlarıyla mutlaka iletişime geçmeleri gerekmektedir.

6. Eğitim öğretimlerinin ilk dört yarıyılı sonunda genel not ortalamaları 1.80'in altında kalan lisans öğrencileri, akademik yetersizlik durumuna düşerler. Bu duruma düşen öğrenciler, beşinci ve daha, üst  yarıyıllardan ders alamazlar.  Öğrenciler, almadıkları derslerle birlikte başarısız oldukları dersleri ve/veya başardıkları dersleri tekrar alarak genel not ortalamalarını en az 1.80’e yükseltmek zorundadırlar.

7. Daha önce alınıp başarısız olunan bir seçmeli ders bırakılıp, yerine yeni bir seçmeli ders alınabilir. Bu durumda, danışman tarafından yerine saydırma işleminin mutlaka yapılması gerekmektedir ve yeni ders için öğrencinin devam zorunluluğu vardır. Bırakılan bir seçmeli ders daha sonraki yarıyıllarda tekrar alınamaz.

8. Öğrencilerin bir yarıyılda alabileceği zorunlu/seçmeli derslerin toplam AKTS kredisi sınırı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 15. maddesi doğrultusunda aşağıdaki gibi uygulanacaktır:
Genel Not Ortalaması (GNO) Alınabilecek En Fazla
Kredi Toplamı
Mezuniyet Durumundaki Öğrencinin
Alabileceği En Fazla Kredi Toplamı
2.00’ın altında ise 30 AKTS 30 AKTS
2.00’ın üstünde ise 30 + (30x1/5)
= 36 AKTS
30 + (30x1/5)+ (30x1/5)
= 42 AKTS
3.00’ın üstünde ise 30 + (30x1/3)
= 40 AKTS
30 + (30x1/3)+ (30x1/5)
=46 AKTS

9. Bölümlerimizin 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı ders programlarına Fakültemizin web sayfasından veya Öğrenci Bilgi Sisteminden ulaşılabilmekte olup, öğrencilerimiz ders kaydı sırasında, bölümlerinin ders programını dikkate alarak ders seçmelidir. Devam zorunluluğu olan dersler ders programına göre çakışıyor ise alınmamalıdır.

FAKÜLTEMİZ ORTAK ZORUNLU DERSLER(ATB-TDB-YDB) SEÇİLMESİ GEREKEN ŞUBE SINIF BİLGİLERİ

10. Öğrenciler daha önce geçer not aldıkları dersleri, öğrenim süreleri içinde, ilgili dersten geçer not aldıkları yarıyıldan itibaren en geç dört yarıyıl içinde olmak kaydıyla not yükseltmek amacıyla tekrar alabilirler. Tekrarlanan derslerde, alınan son not geçerlidir.

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

ÖNEMLİ NOT: Ayrıca Ders Kayıt Yenileme ile ilgili sorularınızı fenfakultesi@mu.edu.tr mail adresimize veya 0252 211 2111 telefon numaramıza iletebilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi : 11.02.2021 16:44 Okunma Sayısı : 2206