2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Derslere Devam Şartları Hakkında ÖNEMLİ Duyuru

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Fakültemizde  dersler uzaktan  öğretim yöntemiyle yapılacak olup, derslere devam şartlarının yerine getirilmesine ilişkin 03.02.2021 tarih ve 595/3 Sayılı Senato kararı ile Kabul edilen “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Eğitim-Öğretim Esasları” gereğince:

Devamsızlık 
1) 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında yüzde yüz uzaktan öğretim yönteminin uygulandığı senkron ve asenkron derslerde devam şartı aranır.
2) Senkron derslerde; öğrencinin DYS sisteminde canlı olarak derse katılması veya katılmadığı haftanın ders kaydını dönemin ilk 13 haftası için on gün içerisinde, dönemin son iki haftası için derslerin yapıldığı hafta içerisinde izleyerek Bahar Yarıyılı devam şartını yerine getirmesi gerekir.
3) Asenkron derslerde; öğrencinin ders kayıtlarını dönem sonuna kadar izleyerek Bahar Yarıyılı devam şartını yerine getirmesi gerekir.
4) Öğrencilerin DYS üzerinden yürütülen senkron dersler için devam ve yoklama listeleri, öğrenci dersi canlı olarak veya kayıttan izledikçe DYS’de güncellenir. Öğretim elemanları, güncellenen ders devam bilgilerini değerlendirerek OBS’ye işler.


Asenkron Olarak Yürütülecek Dersler
Aşağıda listelenen dersler, asenkron uzaktan eğitim yöntemiyle yapılır.
Ortak Zorunlu Türk Dili Dersleri,
Ortak Zorunlu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersleri,
Zorunlu/Seçmeli BİP kodlu Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersleri,
Ortak Zorunlu Yabancı Dil Dersleri,
Güzel Sanatlar Bölümünde yürütülen GSM, GSR kodlu isteğe bağlı özel ilgi alanı dersleri,
Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde yürütülen BSD kodlu isteğe bağlı özel ilgi alanı dersleri, ve
ORD Kodlu Dersler

Son Güncelleme Tarihi : 28.02.2021 19:54 Okunma Sayısı : 1138

Son Duyurular